Laupsa Lokomotiv

Om arrangementet

Jazzbassisten, komponisten og Fredrikstad-gutten Vetle Aakre Laupsa kommer endelig hjem med sitt Laupsa Lokomotiv for storslått slippfest 22. september 2023. Med seg i bagasjen har de sin vakre andreplate Waysigns, og på konserten vil de få besøk av St. Croix strykekvartett. Forvent flotte arrangementer, ærlig formidling, og et nydelig samspill mellom strykekvartett og jazzsekstett.

Laupsa Lokomotiv er en moderne jazz-sekstett i det akustiske landskapet; improvisert, rytmisk, klangfullt og søkende. Bandet er satt sammen av unge musikere med en egenart og personlighet som hver for seg er unik, og sammen gjør Laupsa Lokomotiv til et levende kollektiv. Musikken vår er leken, utforskende, rytmisk fengende, melodiøs, utadvendt og søkende.

Waysigns er et modig og modent steg videre for en jazz-sekstett i stadig utvikling og utforskning. Musikken er transparent, ærlig, og tar opp mellommenneskelige og personlige temaer som glede, ambisjoner, frustrasjon, sorg og ydmykhet. Med en varm gjennomgangstone av personlige åpenbaringer og religiøsitet, troen på noe større og evig vil denne plata reflektere det store spennet i et ungt liv. 

Vetle Aakre Laupsa er bandets leder og komponist. Med stor inspirasjon fra Charles Mingus, Brian Blade and the Fellowship, Hanna Paulsberg Concept, Arvo Pärt, John Luther Adams har han skapt musikk som reflekterer hans liv, opplevelser og refleksjoner på en energisk og ærlig måte. Bandet speiler dette ønsket om åpenhet og utforskning, og Laupsas komposisjoner får et eget liv og karakter i disse begavede musikernes hender. Laupsa Lokomotiv, med bandleder som stødig veiviser, skaper fri, fengende og allsidig musikk.

Laupsa Lokomotiv:
Vetle Aakre Laupsa - kontrabass
Øyvind Mathisen - trompet
Joscha Anders Ernst - saxofon
Reidun Ottersen - trombone og vokal
Kristian Enkerud Lien - gitar
Olav Andreas Abildgaard - trommer

Kvartetten er St. Croix strykekvartett med fioliner: Inga Mathilde Gorset, Ingrid Martine Wisur, bratsj: Olav Løland og cello: Kamilla Ræder Kvarstein.

St. Croix strykekvartett skaper levende musikk i saler og kirker, men også der folk minst venter det, på puben, brygga, i stua di, på senteret og i yogasalen. Kvartetten synes det er spennende å eksperimentere med uttrykk, og formidler alt fra gamle folkesagn i egne arrangementer til rytmisk tango og meditativ renessansemusikk.

Forestillingen begynner kl. 20:00 . Dørene åpner kl 19:00. Ingen aldersgrense.